Maak kennis met Remco en Maikel

Karakters van Kanters

11-06-2024

Voor de rubriek 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐤𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬 zijn we vandaag in gesprek met Remco en Maikel, beiden werkzaam als monteur Service & Onderhoud.

Wie zijn jullie en wat doen jullie bij Kanters?

Wij zijn Remco Duijnhouwer en Maikel Voets en werken beiden sinds 1 januari van dit jaar als monteur Service & Onderhoud bij Kanters.


Hoe zijn jullie bij Kanters terechtgekomen en wat sprak jullie het meest aan in de functie?

Remco: "Ik kom uit de beregeningswereld en wilde met water en pompen blijven werken. Geheel toevallig zag ik een advertentie van Kanters voorbijkomen en ben zodoende hier terechtgekomen." Maikel: "Ik werkte hiervoor als operator in de staalindustrie en heb altijd een grote interesse gehad in elektrotechniek. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdagende baan in de elektrotechniek."


Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jullie?

"Na een kop koffie starten we beiden in ons eigen werkgebied met het uitvoeren van regulier onderhoud," vertelt Remco. "Tenzij je wordt weggeroepen voor storingen. Dat maakt het werk afwisselend en leuk."
Maikel vult aan: "Vooral het werk aan storingen is uitdagend. Nadenken over mogelijke oplossingen en uiteindelijk de storing verhelpen geeft echt voldoening".


Wat vind je van de ondersteuning en trainingen die je hebt gekregen sinds je hier werkt?

Maikel: "Ik heb nog nooit bij een bedrijf gewerkt dat zoveel trainingen en cursussen aanbiedt. Dat is niet alleen nuttig en leerzaam maar ook noodzakelijk omdat je anders mogelijk jezelf verkeerde technieken aanleert." Remco vult aan: "De trainingen zijn heel goed en fijn en worden gegeven door een zeer gedreven en vakkundig technisch specialist."



Waar kijk je het meest naar uit in je verdere loopbaan bij Kanters?

Beiden zeggen in koor: "Vooral het vakgebied volledig leren begrijpen. Groeien naar een ervaren allround monteur die alle storingen zelfstandig kan oplossen."


Wat is typisch Kanters?

Remco: "Het familiegevoel. Ik heb echt het gevoel dat ik met open armen ben ontvangen."
Maikel: "Meedenken met elkaar en voor elkaar klaarstaan. Het teamgevoel onder de monteurs is echt heel goed. Meer ervaren monteurs zijn altijd bereid om te helpen, zelfs na werktijd!"