Maak kennis met Douwe

Karakters van Kanters

18-04-2024

Voor de rubriek de π™†π™–π™§π™–π™ π™©π™šπ™§π™¨ 𝙫𝙖𝙣 π™†π™–π™£π™©π™šπ™§π™¨ zijn we vandaag in gesprek met Douwe, een gedreven mechanical engineer bij Kanters.


Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Douwe Letterie en werk nu ruim twee jaar als mechanical engineer bij Kanters. Mijn werkzaamheden omvatten voornamelijk het ontwerpen en ontwikkelen van rioolgemalen.


Wat trok je aan in deze specialisatie specifiek gericht op rioolgemalen?

Kanters is mijn eerste werkgever, dus ik stapte er zonder vergelijkingsmateriaal in, met een open blik. Wat me vooral aanspreekt, is de mogelijkheid om een totaaloplossing te bedenken en uit te werken. Ik ben niet alleen betrokken bij een enkel onderdeel, maar bij de engineering van het hele proces.


Wat is het leukste project waaraan je hebt gewerkt?

Ik ben bijzonder trots op het project in Hunsel, dit is een bovengronds gemaal dat in theorie verplaatst kan worden naar een andere locatie. Dit project was mijn eerste grote tekenopdracht en ik ben trots op het resultaat en mijn bijdrage hieraan.


Gezien de groeiende focus op duurzaamheid en milieu, hoe zie jij je rol van mechanical engineer in de ontwikkeling van duurzamere rioolgemalen?

Ik richt me altijd op de ontwikkeling en verbetering van het hele proces. Zo heb ik bijvoorbeeld aanpassingen in de tekenstructuur doorgevoerd en werk nu met zogenoemde stuklijsten waardoor de werkvoorbereiding en het inkoopproces sneller en efficiΓ«nter verlopen. Dit leidt uiteindelijk tot een betere inkoop.


Hoe ondersteunt Kanters de professionele groei en ontwikkeling van haar medewerkers?

Toen ik hier begon, kreeg ik een mentor toegewezen die mij uitstekend begeleidde en inwerkte in deze specifieke branche. Verder volg ik cursussen om up-to-date te blijven van o.a. de GPS-software van de graafmachines en word ik serieus betrokken bij de keuze van bijvoorbeeld nieuwe, geavanceerde meetapparatuur.


Wat is typisch Kanters?

Er heerst hier een typisch Brabantse mentaliteit; nuchter over zaken denken maar altijd met de Brabantse gezelligheid. Wat ik erg waardeer, is dat men hier niet in problemen denkt, maar in oplossingen.