Waterblog 2

Werken bij Kanters, goed voor je carrière?

Er is geen opleiding ‘riooltechniek’, dus hoe weet je of werken bij Kanters iets voor je is? En hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden? We vragen het Teun Thissen en al projectleider service & onderhoud) en Jorg van Zutphen en ook al projectleider service & onderhoud).


De stelling: bij Kanters komt je carrière in een stroomversnelling


Teun: “Kanters is mijn eerste echte werkgever. Ik heb Mechatronica gestudeerd en ben via een detacheerder hier terechtgekomen. Eerst dacht ik wel: huh, riolering? Maar het bevalt erg goed. Na een start als storingscoördinator werkte ik binnen een jaar al als projectleider. Voor mij is het dus snel gegaan.”

Jorg: “Dat klinkt wel herkenbaar. Ook ik had geen duidelijk idee wat riooltechniek inhoudt. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd en ben afgestudeerd bij een fabriek in metaalbewerking. Wat ik interessant vind, zijn de procesverbeteringen die we binnen Kanters doorvoeren. De professionaliseringsslagen die we hier maken, daar gaat mijn hart als bedrijfskundige wel sneller van kloppen.”

Teun: “Ik stuur nu 15 servicemonteurs aan, dat is een flinke uitdaging. Mijn vriendin zegt vaker tegen me: “Wat jij nu allemaal al mag bepalen, daar ben ik bij mijn werkgever nog lang niet aan toe.” Dat besef ik ook wel. Er is veel geld mee gemoeid en we hebben ook flinke verantwoordelijkheden.”

Jorg: “Vooral wanneer het gaat om gemalen waarvan de werking gewoon gegarandeerd moet zijn. Bij een bedrijventerrein bijvoorbeeld. Als een gemaal uitvalt en bedrijven kunnen hun afvalwater niet kwijt, dan kan dat kritische situaties opleveren.”

Teun: “Geen project is hetzelfde. In de provincie Gelderland moesten we laatst een aantal tunnelgemalen reinigen in de buurt van een provinciale weg. Dan krijg je dus te maken met wegafzettingen en verkeersmaatregelen, noem maar op. Zo’n 80-weg wil je niet langer dan strikt noodzakelijk blokkeren, maar de gemalen moeten wel goed gereinigd worden. Dat is echt pionieren. Samen met een extern bureau hebben we plannen gemaakt, die door verkeersdeskundigen van de provincie zijn beoordeeld. Dan ben je toch opeens met heel andere dingen bezig, daar leer je veel van.”

Jorg: “Het lijkt me tof om straks door te stromen van projectleider naar afdelingshoofd en zo nog meer verantwoordelijkheid te hebben.”

Teun: “Ik wil eerst nog bijleren in de praktijk en later mijn theoretische kennis verdiepen, misschien door een HBO opleiding of technische trainingen te volgen. Dat kan allemaal binnen Kanters. Ik merk ook dat mijn takenpakket steeds uitgebreider wordt, dus daar zit ook nog veel uitdaging in.” 

Teun: “Het is af en toe echt aanpoten, maar de sfeer is altijd positief en iedereen is gelijk. Het maakt niet uit of je als monteur werkt of op kantoor. Ik heb bij andere werkgevers echt heel andere ervaringen opgedaan. Ik denk echt regelmatig: bij Kanters hebben we het goed voor elkaar.”


Lees ook de andere verhalen van de mensen van Kanters